Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Tak Bogunia fajnie by bylo sie spotkac ,zawsze razniej ,poczekamy zobaczymy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Synuś będzie Mnie też to przeraża dlatego wole to mnieć już za sobą jak najszybciej
My jesteśmy przygotowani ze wszystkim tylko małego brakuje hehe
Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
to wtakim razie powodzenia wam życze dziewczyny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Umnie tez synus .Bgunia jakie kosmetyki kupilas dla dzidziusia ,ja juz wszystko mam oprocz wlasnie tego.mam probki z apteki libero i rimi ale niewiem na jakie sie zdecydowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
a jakie łóżeczka wybrałyście dla swoich maluszków standardowe czy te turystyczne czy jakies inne jeszcze??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja kupiłam w ikei drewniane standadowoUzbierałam ròwnież babypakke aż 4 heheA pozatm kupiłam dla małego oliwke,talk,szampon i pllłyn do kapieli dla maluszka.wydaje mi sie ze to chyba wszystko ale reszta wyjdzie w praktyce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
aha ja chyba tez standardowe zakupie a co do kosmetyków to slyszałam że olika nie jest zalecana dla małego dziecka ponieważ zatyka pory skóra nie jest gładka ale wiesz kazdy ma swoje teorie na dany temat. Ja mam maść alantan i sudocrem na odparzenia zakupiona w pl a co do szamponów i mydełka to jonhson & jonhson ale tak jaki piszesz sama wszystko wyjdzie w praniu )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
No dokładnie Jonhson&jonhson są chyba najlepsze dla maluszków a co do oliwki to nie słyszałam nic takiego ale zaś jestem bogatsza o jedną informacje hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Co do kosmetykow dla maluszka to trzeba miec standardowe rzeczy na poczatek jak krem na odparzenia, plyn do kapieli, oliwka jesli chodzi o kosmetyki.

A co do sudocremu to nie polecam za czesto uzywac bo bardzo wysusza skórę. Ja np. uzywalam go za kazdym razem na samym poczatku. Po miesiacu nie uzywam go juz wcale i maly nie ma zadnych odparzeń. Natomiast co do oliwki to na poczatku bedziecie smarowac dziecko oliwkami i kremami nawilzajacymi, bo bedzie sie stasznie luszczylo. Skora malemu schodzi w bardzo duzych ilosciach i zeby jak najszybciej to dobrze wygladalo trzeba natluszczac dziecko. Nam zostalo tak ze synek jest kapany zawsze w Olianum Soft i po tym smarowany oliwka zawsze. Ten plyn do kapieli polecam, bo natluszcza i dba o wrazliwa skore dziecka.

Łózeczko mam standardowe, drewniane i białe a w Polsce bedziemy kupowac turystyczne, bo turystyczne jest do szybkiego zlozenia i postawienia. Jak np jedziesz z malym na wakacje do rodziny jak my i maly spi w swoim lozeczku spokojnie.

Co do aktu urodzenia i numeru personalnego to jak urodzicie dziecko po paru dniach przyjdzie Wam poczta papiery do wypelnienia tzn dane dzieca, adres zamieszkania i dane rodzicow. I na tych papierach bedzie widnial juz numer personalny wiec wystarczy go sobie spisac, bo potem to musicie odeslac na wskazany adres. I wtedy po jakims czasie przychodzi akt urodzenia dziecka. Chyba, że chce się szybciej akt niz zanim przysla moza isc do Skatte. Oni tam wydrukuja i dadza. Nawet w j. norweskiem lub angielskim. Polskiego niestety nie maja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
A to sa dla przypomnienia darmowe paczki dla maluszka

libero.no/Default.aspx?id=2550 kupon dostajesz pocztą i musisz go odebrać w sklepie

rimi.no/fordeler/barnepakke kupon również przychodzi pocztą

reflex.no/ pudełko na brudne pieluchy, kupon dostajesz na maila i wystarczy wydrukować i pójść do sklepu odebrać

www.goboken.no książeczki ale to jest akurat płatne choć nie dużo moim zdaniem

www.babybox.no/?partner=PAMPERS paczka z apteki, kupon rownież dostajesz na maila i wystarczy wydrukować i odebrać

no.weleda.se/weleda-baby/medlem/ paczka sama przychodzi pocztą, to same próbki kosmetyków

www.klikk.no/foreldre/bam/ paczuszka przychodzi pocztą

www.babybaby.no/bestill.aspx paczka z apteki, kupon również przychodzi na maila, wydrukować i pójść odebrać

spreadsheets.google.com/viewform?formkey...RlSlZnVGM4a0htMGc6MQ darmowy smoczek, wystarczy wypełnić i przychodzi pocztą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok